Spike Lee: Top film og uforglemmelig kontroverser

Spike Lee er en af de mest indflydelsesrige og provokerende amerikanske filmskabere. For nylig, han fejret 20 års jubilæum for udgivelsen af sin bemærkelsesværdige debutfilm, Shes Gotta Have det. Hans film er banebrydende i deres kontroversielle tilgang til sociale og politiske spørgsmål og tilbyder forskellige perspektiv på race, klasse og køn spørgsmål i moderne Amerika.

Spike Lee blev født som Shelton Jackson Lee i 1957 i Atlanta, Georgia til en jazz musiker og en kunstlærer. Da Lee var et lille barn, familien flyttede til Brooklyn, som blev brugt som baggrund for mange af Spike Lee film. Lee’s talent blev anerkendt, mens han stadig var en film studerende i NYU. Hans afhandling film Joes Bed Stuy Barbershop: vi skærer hoveder vandt 1983 studerende Academy Award for bedste instruktør.

Spike Lee’s debut film Shes Gotta Have det blev udgivet i 1986. Filmen blev skudt i 12 dage i et budget på 175,000 dollars. Filmen var skrevet, produceret og instrueret af Spike Lee. Shes Gotta Have det fortæller historien om Nora Darling, en ung, uafhængige African American grafisk designer, der ikke kan forpligte sig til nogen af hendes tre bejlere. Tracy Camilla Jones spillede rollen som Nora Darling. Tommy Redmond Hicks og John Canada Terrell sammen med Lee selv spillede de tre mænd i Noras liv.

Shes Gotta Have det var en skelsættende film i sin præsentation af African American tegn i en amerikansk film og en del af eksplosionen af 80 ‘er uafhængige film industri. African American Fællesskabet omfavnede den film, som vises en ikke stereotype gruppe af unge, intelligente sorte amerikanske folk. Filmen vandt Prix de Jeuness på Cannes filmfestival for bedste nye film af en nybegynder.

I 1992 biografiske episke Malcolm X anses af mange som Lees bedste film. 195 minutter filmen skildrer historien om African American aktivisten Malcolm X, fra sin tidlige barndom til mordet. Lee bruger Malcolm X historien til at konfrontere publikum med racediskrimination og vold, som sorte folk gik igennem i løbet af 1950erne og 1960s i Amerika.

Spike Lees navn var forbundet med mange kontroverser. Han blev ofte beskyldt for antisemitisme og racisme til at skildre jøder og italienerne i hans film en stereotyp måde. Hans 2001 tv-miniserie om en af de sorte pantere stiftere, Huey P. Newton, rørte en anden kontrovers, der bidraget til at fastslå Lee’s image som en provokerende og radikale tal i den amerikanske filmindustri.

Lees seneste projekt er dokumentarfilm når the diger brød: A Requiem i fire akter, som fortæller historien om New Orleans post og pre orkanen Katrina. Fire timer dokumentar om New Orleans kultur, skader forårsaget af orkanen Katrina og inddrivelse bestræbelser. Lee Skåne ikke hans kritiker på regeringen utilstrækkelig reaktion på ødelæggelsen.

5 top film instrueret af Spike Lee

Gøre de rigtige ting: denne 1989 tegneserie drama viser, hvad der sker i Brookline, når interracial spændingen varmes op under årets varmeste dag. Medvirkende: Spike Lee, Danny Aiello, John Turturro

Mo bedre Blues: Denzel Washington som en jazz trompetist, der gør alle de forkerte beslutninger vedrørende hans musikalske karriere og relationer.

Jungle Fever fortæller en pessimistisk interracial kærlighedshistorie mellem en afrikansk amerikansk mand og en italiensk amerikansk kvinde.

Pige 6 ser på livet af en ung sort skuespiller, der foretrækker arbejde som en telefon pige end bliver misbrugt af filmen direktører

25 timers er dedikeret til de sidste 24 timer i en New York narkohandler liv før hans fængsel begynder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.