Inuit tromle danse af Arktis

Ligesom mange andre aboriginal kulturer rundt om i verden, Inuit af den canadiske Arktis har gjort brug af trommer i nogle af deres traditionelle musik i århundreder. Inuit tromle danse spillede en rolle i mange særlige lejligheder som fødsler, ægteskaber, en Inuit drengens første jagt, årstidernes skiften, hilsen besøgende eller at ære en person, der var gået. Nyheden om disse særlige begivenheder blev spredt via mund til mund og mange Inuit rejste store afstande til at deltage.

Inuit tromlen kaldet en qilaut blev traditionelt fremstillet af rensdyr skind med sæl eller hvalros huden omkring håndtaget. Før, Inuit tromle danse blev oftest udført af mænd, men i sidste ende både mænd og kvinder udførte den. Der var forskellige Inuit sange kaldes ajaaja der blev sunget mens tromle danse. I fortiden havde mange personer deres egen ajaaja sange, der var unikke til dem og om deres egne personlige livserfaringer. Der var også mange sange, der var gået i arv gennem mange generationer af Inuit.

Ligesom Inuit hals sang, blev praksis af Inuit tromle danse forbudt af kristne missionærer i mange år. Til sidst, genvandt Inuit deres ret til at udføre deres trommedanse. Inuit tromle danse er imidlertid ikke så vigtigt i dag at Inuit liv, som det var engang da vestlige livsstil er blevet sådan en stor del af den nordlige Arktis. Inuit tromle danse er stadig undertiden udføres på symbolsk fester såsom åbningen ceremonier for konferencer, festivals, gradueringer og viser for turister. Du ser en Inuit drum danser udføre hans eller hendes musik kan være næsten hypnotisk og er en af de særlige godbidder fra Inuit kultur skal nydes af alle. Inuit tromme dansere er et fælles emne for Inuit kunst udskæringer og tegninger. Inuit kunstnere har endda udstyret nogle af deres dyr fag med Inuit trommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.